Kontaktirajte nas

+387 (0) 36 351 253

Pon-Pet 07:00 - 18:00

Subota 07:00-14:00

Flashbuene ELFC 950x530px

Laminatni pod jedna je od najpraktičnijih podnih obloga, može se postaviti na gotovo svaku podlogu pod uvjetom da je suha, čvrsta i ravna. Potrebno je dobro pripremiti pod prije samog postavljanja, izravnati betonske podove ako su neravni, prikucati čavle koji možda vire iz daščanog poda. Za kvalitetno postavljanje laminata osigurajte dobre uvjete okoline. Vlaga treba biti 40-70%, a temperatura prostorije između 15 i 30 °C.

 

 1. Laminat ostavite u prostoriji najmanje 48 sati kako bi se prilagodio na uvjete okoline.
 2. Površina na koju postavljate laminat mora biti čista, suha i ravna.
 3. Na čistu površinu postavite izolacionu podlogu debljine 2 mm ili više, koja štiti od probijanja vlage.
 4. Uz zidove postavite letvice (distancere) debljine 1 cm, laminat ima tendenciju širiti se, pa na ovaj način osiguravate da ne dolazi do savijanja i pucanja laminata.
 5. Počnite sa polaganjem laminata, ukoliko trebate odrezati dio, učinite to sa stražnje strane da ne bi došlo do trganja filma s prednje strane.
 6. Klik laminat nije potrebno lijepiti niti pričvrstiti na pod. Prislonite dvije ploče jednu uz drugu, nakosite i pričvrstite na način da utori ploča legnu jedan u drugi.
 7. Ukoliko trebate odrezati dio kako bi obuhvatili cijevi, prepilite laminat i izbušite rupu na mjestu gdje je cijev. Nakon toga zalijepite rubove laminata pomoću ljepila.
 8. Postavite lajsne pomoću silikona ili kvačice za lajsne. Ukoliko imate kablove ili žice koje idu uz zid, predlažemo da ih sakrijete ispod lajsne.

 

Video:

Postavljanje laminata s CLIC It                 Postavljanje laminat s UNIfit

 

 

O nama

LEA d.o.o. Mostar je osnovana 1997. godine i bavi se prodajom podnih obloga. Prodajni program obuhvaća prodaju: laminati, parketi, lajsne, OSB ploče, sobna vrata, umjetna trava, lakovi i ljepila i druge materijale koji su potrebni za ugradnju podnih obloga.

Saznajte više o nama

Kontakt
 • Bišće polje bb
 • 88000 Mostar
 • lea@tel.net.ba
 • +387 36 351 253
 • +387 63 404 444
Sva prava pridržana - Lea d.o.o.

Pravila o zaštiti privatnosti Uvjeti korištenja Politika o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje.

Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića

Saznajte više